Uz LAG Marinianis iz IPARD-a ostvareno 1.800.000 kuna

Završen EU projekt “Biciklističke rute uz Dravu”
28. studenoga 2014.
Završen EU projekt “Biciklističke rute uz Dravu”
28. studenoga 2014.

LAG Marinianis zaprimio je od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju tri nove odluke o dodjeli sredstava iz IPARD programa. Podnositelji prijave su obiteljska poljoprivredna gospodarstva Danijela Novosela iz Čađavice koji je ostvario iznos potpore od oko 475 tisuća kuna i Marija Pejića iz Čađavice koji je ostvario potporu od oko 273 tisuće kuna, te trgovački obrt Zlato iz Vraneševaca koji je ostvario oko 254 tisuće kuna potpore, a svi su se prijavili na IPARD kroz mjeru 101 „Ulaganja u poljoprivrednu mehanizaciju-traktori unutar sektora žitarica i uljarica i mjere “Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostiztanja standarda zajednice“.

Iznos potpore iz IPARD programa predstavlja 55 posto od ukupnog iznosa prihvatljivog ulaganja. Doprinos EU sredstava za OPG Danijela Novosela je oko 365 tisuća, a Republike Hrvatske oko 119 tisuća.Doprinos EU sredstava za OPG Marija Pejića je oko 204 tisuće kuna, a Republike Hrvatske oko 68 tisuća. Doprinos EU sredstava za trgovački obrt “ZLATO“ je oko 190 tisuća, a Republike Hrvatske oko 63 tisuće kuna.

Od ukupno sedam pisama preporuke izdane od strane LAG-a Marinianis odluku o dodjeli sredstava iz IPARD programa pozitivno je ocijenjeno pet, pri čemu su još dva pisma u fazi obrade i čekaju se rezultati. Ukupan dosadašnji iznos ostvarenih sredstava iz IPARD programa je 1.800.000 kuna, pri čemu je LAG Marinianis dokazao da je odličan partner za poslovnu suradnju i fondove EU. (lag marinians)