LAG Marinianis na sastanku Koordinacije LAG-ova

Sastanak predstavnika županijskih LAG-ova
19. prosinca 2014.
LAG Marinianis organizirao predavanje u Čađavici
5. veljače 2015.
Sastanak predstavnika županijskih LAG-ova
19. prosinca 2014.
LAG Marinianis organizirao predavanje u Čađavici
5. veljače 2015.

Sastanak Koordinacije LAG-ova Virovitičko-podravske županije održan je u petak, 9. siječnja, u maloj županijskoj vijećnici. Sastanku su prisustvovali predstavnici Virovitičko-podravske županije na čelu s pročelnikom Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU, Tugomirom Majdakom, direktor Poduzetničkog inkubatora i sajma „Viroexpo“, Igor Andrović, predstavnici LAG-ova Papuk i Marinianis, Centra za poduzetništvo grada Slatine te Razvojne agencije VTA.

Glavna tema sastanka bila je održavanje 1. Međunarodnog sajma LAG-ova, koji će se održati u sklopu 20. jubilarnog međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede ”Viroexpo 2015”.

Međunarodni sajam LAG-ova održat će se 27. i 28. veljače, a pozvani su svi LAG-ovi iz Republike Hrvatske. Očekuje se sudjelovanje najmanje dvadeset hrvatskih LAG-ova, te LAG-ova iz Mađarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Organizator 1. Međunarodnog sajma LAG-ova je Lokalna akcijska grupa ”Virovitički prsten”, suorganizatori su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, Sajam ”Viroexpo“ i Razvojna agencija VTA. Za sada je potvrđen dolazak 10 LAG-ova iz RH.

U drugom dijelu sastanka riječ je bila o mjerama 4.1 i 4.2 Programa ruralnog razvoja pošto je Ministarstvo poljoprivrede najavilo natječaje za navedene mjere krajem mjeseca siječnja. (vpz.hr)